We rely on cookies to understand how our customers use our website.

ArthroHyal One-shot inject вътреставна инжекция - 120 mg, 4,8 ml, 2,5%

ампули при износване на ставите

Наличност: Налично
Само за търговци на едро с МИ, лечебни заведения, аптеки и дрогерии. Свържете се с нас за ексклузивна оферта. Срок на доставка: максимален 5 работни дни. Обикновено се доставя до 2 работни дни


Натриев хиалуронат – за вътреставно инжектиране ( медицинско изделие )

Подходящ при болков синдром и трудна подвижност на колянната става.


 

ArthroHyal One-Shot inject

Формула

120 mg, 4.8 ml

Съдържание на 1мл

2,5%

Натриев хиалуронат

25.000 мг

Натриев хлорид

6.500 мг

Динатриев хидрогенфосфат 2 H2O

0.563 мг

Натриев дихидрогенфосфат 2 H2O

0.045 мг

Вода за инжектиране

Колкото е необходимо

 
Произход
Продуктът съдържа натриев хиалуронат от бактериална ферментация и се използва за подобряване на вискозитета на вътреставната съединителна тъкан. Претърпял е стерилизация с влажна топлина за инжекционни продукти и е апирогенен.

Състав
1 ml разтвор съдържа 25 mg (Arthro Hyal Inject One-Shot 120 mg, 4,8 ml, 2,5%) натриев хиалуронат от бактериална ферментация, слаб, стерилен, изотоничен и апирогенен фосфатен буферен разтвор при pH 7,2 и вода за инжектиране.

Показания
Инжектира се в коляното за облекчаване на болката и при случаи на намалена ставна подвижност, вследствие на дегенеративни лезии на коляното и други синовиални стави.

 
Противопоказания
Продуктът не трябва да се използва при пациенти:

- с известна реакция на свръхчувствителност към някой от съставките на продукта;

- със септичен артрит;

- с инфекции на кожата или дерматологични заболявания от страната на инжектиране;

- приемащи коагулационни инхибитори като Marcumar или Coumadin.

 
Предупреждения
Тъй като септичният артрит е сериозен страничен ефект, моля, спазвайте всички обичайни предпазни мерки при хирургични интервенции. Продуктът се инжектира вътре в ставата. Трябва да се избягва интраваскуларно инжектиране или инжектиране в тъкани. Поради липса на клинични данни за употребата на хиалуронова киселина при деца, бременни или кърмещи жени, тези пациенти не трябва да се подлагат на това лечение. Моля, не използвайте продукта, ако опаковката е повредена. Продуктът трябва да се използва преди срока на годност, обозначен на опаковката.

 
Възможни странични ефекти
Не са открити признаци на биосъвместимост при тестването на продукта за биосъвместимост. Възможна е появата на локални преходни реакции след вътреставно инжектиране, като зачервяване, подуване, топлина и болка. Тези ефекти могат да бъдат минимизирани посредством локално приложение на лед в продължение на 5-10 минути.

 
Взаимодействие с други лекарства
Засега не се съобщава за несъвместимост с други вътреставни инжекционни продукти. Едновременният прием на аналгетици или противовъзпалителни средства през устата може да бъде полезен през първите дни след лечението. Продуктът не трябва да се използва заедно с четвъртични амониеви съединения. Продуктът не трябва да се подлага на повторна стерилизация или употреба поради риск от инфекция и/или кръстосана инфекция и/или липса на ефект от лечението.

 
Приложение и дозировка
Вземете предварително напълнената спринцовка, след което отстранете капачката тип Luer и поставете подходяща стерилна игла с остър ръб. Препоръчва се използването на игла за еднократна употреба. Освободете въздушните мехурчета от спринцовката преди инжектиране. Кожата се дезинфекцира с локален антисептик. Продуктът се инжектира в ставата, веднъж седмично, 1-5 пъти. Благоприятният ефект от едно последователно лечение /1-5 приложения/ се поддържа най-малко в продължение на 6 месеца. В случай на вътреставно подуване, преди инжектирането на хиалуронова киселина, отстранете течността посредством аспирация. В зависимост от размера на ставата: може да приложите 1, 3 или 5 инжекции от 2 ml, вътреставно. Предварително напълнената спринцовка от 2 ml е обем, пригоден за коляно, бедра, рамо и глезен. Предварително напълнената спринцовка от 4,8 ml е обем, пригоден само за коляното. Препоръчителният режим на лечение с еднократната доза от 4,8 ml за коляното е една инжекция, която може да се повтори 6 месеца по-късно въз основа на клиничния опит и облекчението на болката, получено от пациента.

 
Свойства и начин на действие
Синовиалната течност, физиологично съдържа хиалуронова киселина, която благодарение на своите вискоеластични свойства, и свойството й да действа като лубрикант, позволява безболезнени движения на ставите. Освен това участва и в храненето на хрущяла. Добавянето на хиалуронова киселина към синовиалната течност, посредством вътреставни инжекции, подобрява нейниет вискоеластични свойства. След прилагането на 1-5 вътреставни инжекции, подвижността на ставите се подобрява и болката, свързана с дегенеративните лезии, се облекчава.

 
Опаковка
а) 1 кутия, съдържаща предварително напълнена спринцовка от 2,0 ml, съдържаща 44 mg натриев хиалуронат в стерилна опаковка b) 1 кутия, съдържаща предварително напълнена спринцовка от 4,8 ml, съдържаща 120 mg натриев хиалуронат в стерилна опаковка.

  8888

318 798

741

За употреба изключително само от лекари.

Последна актуализация: 07/2019

За сваляне: 2019 AHIOS Product Sheet_BG

1 ml разтвор съдържа 25 mg (Arthro Hyal Inject One-Shot 120 mg, 4,8 ml, 2,5%) натриев хиалуронат от бактериална ферментация, слаб, стерилен, изотоничен и апирогенен фосфатен буферен разтвор при pH 7,2 и вода за инжектиране.

Подобни продукти