We rely on cookies to understand how our customers use our website.

Traumastem FAM Trium - стерилен резорбируем фиброзен хемостат

Наличност: Налично
С физически лица не работим. Само за търговци на едро с МИ, лечебни заведения, лекарски практики, аптеки и дрогерии. Свържете се с нас за ексклузивна оферта. Срок на доставка при наличност - от 3 до 5 работни дни, обикновено до 2 работни дни: .


Traumastem FAM Trium - стерилен резорбируем фиброзен хемостат
размери - 2,5 x 5 cm; 5 x 10 cm; 10 x 10 cm


Характеристики:
Продуктът е стерилен резорбируем фиброзен хемостат. Той е направен от чист, естествен памук, чрез използване на контролирана технология за оксидация. Traumastem FAM Trium е направен от многослоен нетъкан текстил. Неговата структура позволява на хирурга да отдели пласт с всякаква дебелина много лесно и прецизно и да го регулира лесно спрямо приложения размер и необходимата дебелина. Traumastem FAM Strata е направен от еднопластов нетъкан текстил, компактен и изцяло адаптируем. Traumastem FAM OcW е уникална форма на хемостат – оксидизирана 100% памучна вата. Цветът е бял или жълтеникав с отличителна миризма. Всяко обезцветяване, което може да възникне с времето, не засяга техните резултати или функция. Нетъканата форма на продукта позволява неговото просто разделяне на количества, необходими за приложението. Продуктът предоставя бърза и ефективна хемостаза, обикновено до 2 минути; обаче времето, което е необходимо за активиране на хемостазата, зависи от типа хирургична операция и интензитета на кървенето. Високият капацитет за абсорбиране и голямата специфична повърхностна площ с оксидирана естествена целулоза (памук) в съществена степен допринася за процеса на хемостаза. След контакт с кръвта, оксидираната целулоза се трансформира в адхезивен гел, който предпазва тромбоцитите от измиване от раната, като по този начин по-бързо спира кървенето. Продуктът минимизира периоперативните и ранни постоперативни загуби на кръв и усложнения, има значим антимикробиален ефект, допринася за ускоряването на биохимичните процеси и подпомага процеса на лечение. Той е атравматичен и 100% биоразградим в тялото в срок от 8 дни след приложението без каквито и да е странични ефекти. Когато се използва съгласно инструкциите и количеството, необходимо за постигане на пълна хемостаза, продуктът се абсорбира от мястото на приложение без сериозни неблагоприятни ефекти, дори при повторно използване. Абсорбируемостта на продукта зависи от няколко фактори, включително количеството използван продукт, равнище на насищане на кръвта и естество на заобикалящите тъкани. В сравнение с тъканата форма, всички типове нетъкани форми на продуктите имат по-висока сорбция на течната фаза на единица тегло в сравнение с плетената форма. Остатъците от продукта в тъканите и клетките не причиняват каквото и да е нежелано забавено дразнене. Продуктът проявява антимикробиален ефект in vitro срещу тези микроорганизми: Стафилококи епидермидис (MRSE), ешерихия коли, псевдомонас аеругиноза, кандида албиканс, аспергилус нигер, стафилококи ауреус (MRSA), протеус вулгарис, ентерококи фекалис (VRE), клебсиела аерогенес, бактероидес фрагилис, клостридиум перфрингенс.

Предвидено използване / Индикации:
Продуктът е използван като спомагателно средство за спиране на капилярно, венозно или леко артериално кървене, както и за предотвратяване на ранно постоперативно кървене. Той може да се използва във всички области за спиране на дифузно кървене от повърхности на резекция, като например паренхимни органи, мускули или дефинирани телесни кухини. Широкият обхват на приложение позволява употребата при класически лечения, лечения с роботизирана хирургична операция и ендоскопски лечения (напр. лапароскопски).
619 714 218 41

100% оксидирана целулоза

Подобни продукти