We rely on cookies to understand how our customers use our website.

Traumastem POWDER ( хармоника ) - хемостатична, резорбируема пудра

Наличност: Налично
С физически лица не работим. Само за търговци на едро с МИ, лечебни заведения, лекарски практики, аптеки и дрогерии. Свържете се с нас за ексклузивна оферта. Срок на доставка при наличност - от 3 до 5 работни дни, обикновено до 2 работни дни: .


Traumastem POWDER - стерилен резорбируем хемостатичен прах

1 гр., 2 гр., 3 гр., 5 гр. в пластмасова бутилка

Характеристика:
Traumastem POWDER е стерилен, резорбируем хемостатичен ПРАХ за спиране на капилярно кървене, кървене от малки повърхностни рани като охлузвания, леки порязвания и разкъсвания. Цветът на хемостатите е бял или жълтеникав с отчетлива миризма. Всяко обезцветяване, което може да настъпи с течение на времето, не влияе върху тяхната работа или функция. Traumastem POWDER осигурява бърза и ефективна локална хемостаза, обикновено в рамките на 2 минути; въпреки това, трябва да имате предвид, че времето необходимо за постигане на хемостаза зависи от вида на операцията и интензивността на кървенето. При контакт с кръв, слоят ПРАХ променя цвета си в червено-кафяв и се трансформира в адхезивен гел, който предпазва тромбоцитите от измиване от раната, като по този начин спира кървенето по-бързо. Продуктът минимизира периоперативните и ранните следоперативни кръвозагуби и усложнения, има значителни антимикробен ефект, помага за ускоряване на биохимичните процеси и подпомага лечебния процес. Traumastem POWDER е атравматичен и 100% резорбируем в организма в рамките на 8 дни от прилагането, без никакви странични ефекти. Когато се използва в съответствие с инструкциите и в количеството, необходимо за постигане на пълната хемостаза, Traumastem POWDER се абсорбира напълно от мястото на приложение без сериозни неблагоприятни ефекти за тъканите, дори при многократна употреба. Абсорбционната способност на продукта зависи от няколко фактора, по-специално от количеството на използвания продукт, нивото на насищане на кръвта и характера на тъканта. Остатъчното количество продукт не причинява неблагоприятно последващо дразнене на мястото на приложение.

Приложение:
Traumastem POWDER се доставя стерилен. След отваряне и поставяне на ситото, нанесете тънък слой от праха върху кървящата повърхност и оставете да изсъхне. Не е необходимо да се премахвате излишъкът от праха.

Показания:
Traumastem POWDER има широка гама от приложения в общата и стомашната хирургия, пластичната хирургия, съдовата и гръдната хирургия, неврохирургията, ортопедията, гинекологията, урологията, стоматологията и други свързани области. Traumastem POWDER е предназначен за спиране на капилярно кървене и за предотвратяване на кървене в ранния следоперативен период. Traumastem POWDER е подходящ, например, за спиране на капилярно кървене от резекционните зони на паренхиматозни органи, мускули, за спиране на кървене след ендоскопски интервенции, особено ректоскопични. Широкият обхват на приложение позволява използването му при класически или ендоскопски процедури. Traumastem POWDER е подходящ за домашна употреба като допълнено средство за спиране на кървенето от малки повърхностни рани, както и охлузвания, леки порезни рани и разкъсвания. Продуктът е предназначен за възрастни и деца.


Водородна калциева сол на окислена целулоза (100% активно вещество)

Подобни продукти