We rely on cookies to understand how our customers use our website.

HYIODINE - течност за лечение на рани, 22g.; 50g.

Наличност: Налично
С физически лица не работим. Само за търговци на едро с МИ, лечебни заведения, лекарски практики, аптеки и дрогерии. Свържете се с нас за ексклузивна оферта. Срок на доставка при наличност - от 3 до 5 работни дни, обикновено до 2 работни дни: .


Hyiodine® 

 

Информация за продукта

Hyiodine® е първична, стерилна незалепваща и атравматична превръзка за рани, подходяща за покриване, почистване и хидратиране на дълбоки рани и кожни дефекти. Тя осигурява подходящи лечебни условия, а смазващите свойства са идеални за предотвратяване на прилепването на марля към раните.

 

Приложение

По време на приложението трябва да се спазват принципите на подходяща хигиена и чистота. Hyiodine® може да се прилага по няколко начина, в зависимост от размера и характеристиките на раната.

 

Незначителни наранявания (малки порязвания или разкъсвания, малки повърхностни рани, напр. язви на крака с до 3 cm2 повърхностна площ)

При малки дефекти Hyiodine® се прилага директно върху раната (най-добре с помощта на стерилна спринцовка), а след това раната трябва да се покрие със стерилна превръзка (без власинки, текстилна превръзка или лейкопласт). Превръзката трябва да се сменя на интервали от един до три дни, докато раната се заздрави напълно.

 

Големи наранявания (всички видове рани, повърхностни, дълбоки, заразени, както и неинфектирани, диабетни язви на стъпалата, язви под налягане, язви на крака, дехисцирани хирургични рани или рани, които са оставени да зараснат чрез вторично намерение)

За лечение на големи наранявания (повече от 3 cm2 повърхностна площ), Hyiodine® се прилага с помощта на стерилен нетъкан плат или стерилна марля. Подходящото количество Hyiodine® се нанася върху нетъкания плат или марля със стерилна спринцовка. Hyiodine® се обработва в плата/марлята с пръсти, докато се напои. Ако натиснете напоената марля между два пръста, трябва да можете да изцедите малко количество Hyiodine®. Препоръчителният обем на Hyiodine® зависи от размера на нетъкания плат или стерилната марля: 2 ml на квадрат 5 x 5 cm, 5 ml на 7,5 x 7,5 cm и 7-8 ml на 10 x 10 cm. В зависимост от вида на използвания плат може да се наблюдава потъмняване на материала по време на нанасяне на Hyiodine®. Това не намалява ефикасността на Hyiodine® и не трябва да предизвиква безпокойство. Потребителят трябва да се увери, че тъканта или марлята са напълно наситени с Hyiodine®, тъй като непълното насищане на превръзката може да доведе до залепване на раната с последващо намаляване на ефикасността на препарата и потенциална травма на раната.  След като се нанесе напълно наситената превръзка върху раната, тя трябва да бъде покрита с подходяща вторична абсорбираща превръзка. Изборът на вторична превръзка трябва да отразява отделянето на ексудат от раната. Впоследствие превръзката се задържа на място с превръзка или лепяща лента.

Кухини и фистули

По-малки кухини или фистули могат да се запълнят директно с Hyiodine®, инжектиран чрез спринцовка. След това раната се покрива с марля, потопена с Hyiodine® и накрая се покрива с подходяща вторична превръзка. За лечение на дълбоки кухини или фистули малко количество Hyiodine® трябва да се инжектира директно в канала на фистула. Дефектът се запълва допълнително с марля, добре напоена с Hyiodine®, която се използва като дренаж на фистула. Кухините трябва да бъдат добре запълнени със стерилна марля, напоена с Hyiodine®. Малко парче от дренажа на фистула или пълнежът с марля трябва винаги да излиза от фистулата или кухината, за да се улесни отстраняването на дренажа при възстановяване на раната. След като раната е обработена с Hyiodine®, тя трябва да бъде покрита с подходяща вторична превръзка. Впоследствие превръзката се фиксира на място с бинт или лепяща лента.

 

Допълнителни възможности за приложение на Hyiodine®

За лечение на повърхностни неинфектирани рани Hyiodine® може да се прилага чрез използване на превръзка от полиуретанова пяна. Стерилна полиуретанова пяна с подходящ размер трябва да се изреже до приблизителната форма на раната. Hyiodine® се нанася равномерно върху раната странично на пяната с помощта на стерилна спринцовка и импрегнираната с Hyiodine® пяна се поставя върху раната. Освен това раната се покрива с подходяща вторична абсорбираща превръзка и впоследствие се фиксира с бинт или лепяща лента.

 

В комбинация с импрегнирана с парафин марля (подходяща за лечение на повърхностни сухи рани) HYIODINE ® се нанася директно върху раната и впоследствие се покрива с парафиновата превръзка. След това върху раната се поставя вторична абсорбираща превръзка и се задържа на място с превръзка или лепяща лента.

 

Описание

ХИОДИН® е стерилен вискозен разтвор на натриев хиалуронат.

Цветът на ХИОДИН® е червено-кафяв.

 

Характеристики

Натриевият хиалуронат /поли (ß-натрий-D-глюкуронат- [1-3] -N-ацетил-D-глюкозамин- [1-4])/ е линеен, отрицателно зареден полизахарид. Той е естествен компонент на организма (особено извънклетъчната матрица) и като такъв е нетоксичен и не причинява алергични или други реакции на свръхчувствителност. Натриевият хиалуронат има уникални физични и химични свойства, висока хидратираща способност и отлични антиадхезивни свойства, създавайки условия, благоприятни за естественото заздравяване на рани.

Йод и калиев йодид се използват за предотвратяване на бързото разпадане на натриевия хиалуронат от бактерии, присъстващи в и около раната.

 

Показания

ХИИОДИН® се използва за покриване, почистване и хидратиране на дълбоки рани и кожни дефекти, по-специално на язви под дълбоко налягане (пролежки), диабетни дефекти, язви на кръвоносните съдове, изгаряния, рани от минали операции, трудно зарастващи

рани и големи ожулвания. ХИОДИН® е подходящ и за лечение на инфектирани рани. Хидратиращите му свойства предотвратяват прилепването на превръзката към раната и поддържа условия, подходящи за зарастване на раната. Използването на ХИОДИН® при обширни и инфектирани рани трябва винаги да е след консултация с лекар.

 


Натриев хиалуронат 1,5 g
KI 0,15 g
I2 0,1 g
Инжекционна вода ad 100 g

Подобни продукти