We rely on cookies to understand how our customers use our website.

ONCO IMMUFEN гел след лъчетерапия, 50 мл

Наличност: Налично
С физически лица не работим. Само за търговци на едро с МИ, лечебни заведения, лекарски практики, аптеки и дрогерии. Свържете се с нас за ексклузивна оферта. Срок на доставка при наличност - от 3 до 5 работни дни, обикновено до 2 работни дни: .


Onco Immufen кожен гел след лъчетерапия ( медицинско изделие )

 

Какво представлява Onco Immufen кожен гел след лъчетерапия 

 

Кожен гел след лъчетерапия Onco Immufen е медицинско изделие под формата на гел, което се използва за надлежно овлажняване, лубрикация и създаване на защитна бариера в близост до местата,, изложени на лъчетерапия. Поради създаването на подходяща среда, то подпомага хода на естествения процес на регенерация.

 

За какво се използва кожен гел след лъчетерапия Onco Immufen

 

Един от многото странични ефекти от лъчетерапия са промените в кожата. Те са предизвикани от смущаване на функцията на кожната бариера. Тези промени включват: обрив, сухота на кожата, хиперпигментация, възпаления, десквамация на кожата и т.н. Освен това кожата е по-склонна към инфекции и алергии и е по-чувствителна към ултравиолетово лъчение. Кожните проблеми могат да причиняват: болки, силен дискомфорт, да намаляват качеството на живот и могат да бъдат причина за прекратяване на терапията или нейното забавяне. Съответно надлежната грижа за кожата е изключително важна, основно нейното  овлажняване и лубрикация. Надлежното хидриране на кожата намалява сухотата, напрежение и сърбеж, като по този начин я защитава от инфекция, причинена от почесванията на кожата.

 

Кожен гел след лъчетерапия Onco Immufen съдържа много различни овлажняващи вещества, като например глицерин, аргинин и натриев хиалуронат и силно лубрикационно масло комплекс Омега Плюс. Допълнително съдържащото се в изделието SyricalmTM пази от извънредно висока степен на загуба на вода и подсилва защитната бариера на кожата. Благодарение на това, кожата е по-еластична, влажна и по-малко податлива на въздействието на външни фактори, което помага да се редуцира усещането за напрежение и сърбеж. Поради надлежната хидратация на кожата се поддържа подходяща среда, която е благоприятна за естествените регенеративни процеси.

 

Освен това в устройството се съдържа пребиотик Biolin P - той гарантира адекватна среда за развитие на физиологична бактериална флора, която защитава от развитието на патогенни микроорганизми. Това пази чувствителната кожа на онко пациентите от инфекция.

 

Доза и начини на употреба

 

Кожен гел след лъчетерапия Onco Immufen след лъчетерапия трябва да се използва съгласно инструкциите за употреба.

 

Състоянието и условията на кожата трябва да бъдат спазвани едновременно по време на и след базова терапия. В случай на проява на каквито и да е притеснителни симптоми или промени в кожата, свържете се с Вашия доктор незабавно.

 

Предупреждение! Не използвайте точно преди лъчетерапия, тъй като може да причини кожно дразнене. Интервалът между използването на гела и радиотерапията трябва да бъде минимум няколко часа.

 

Не използвайте върху отворени незаздравели рани и за наранявания с инфракция на дермиса.

 

В случай на каквито и да е въпроси, моля свържете се с вашия лекар.

 

Как да използваме:

Малки количества гел се прилагат върху чиста кожа, която е подложена на лъчетерапия. Разнесете нежно, като спазвате правилата за хигиена. Използвайте токова често, колкото се изисква за кожата, до няколко пъти дневно, особено няколко часа след лъчетерапия и през нощта.

 

Противопоказания

 

Свръхчувствителност (алергия) спрямо съставките на продукта.

 

Условия на съхранение

 

Съхранявайте в оригинален контейнер при температура на помещението под 25°C. Да се пази от деца.

 

Кожен гел след лъчетерапия Onco Immufen се опакова в бутилка, съдържаща 50 ml от изделието.

Основни съставки: глицерин, PEG-40 хидрогенирано рициново масло, SyricalmTM (Екстракт от фрагмити харка, екстракт от пория кокос), Биолин P (инулин, алфа-глюкан олигозахарид), натриев хиалуронат, комплекс омега плюс (масло от семена на Helianthus annuus, масло Zea mays, масло от семена Sesamum indicum, масло от семена Macadamia integrifolia, масло от Olea europaea fruit), аргинин.
Допълнителни съставки: вода, карбомер, хидроксиацетофенон, 1,2-хексанедиол, каприлил гликол, токоферил ацетат, натриев бензоат.

Подобни продукти